Aardappelsalade met asperges en gerookte forel

  • Bereidingstijd
    30 Min
  • Personen
    4
  • Bekeken
    280

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Spoel de krieltjes en snijd ze in schijfjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Laat afkoelen.

Stap 2

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af en leg opzij. Schil de aspergepunten – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon of soep van maken.

Stap 3

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuif zout toe. Leg de asperges er onmiddellijk in – schik ze zodanig dat de aspergepunten niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt (of zet het vuur helemaal uit). Zet het deksel op de pot en laat de asperges zo 10 minuten zachtjes garen. Haal ze uit de pot en laat uitlekken. Hou ze apart

Stap 4

Snijd de asperges in twee. Snijd de onderste helften in stukjes. Houd de bovenste helften (met de aspergepunten) heel.

Stap 5

Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof. Hak de bladpeterselie en de bieslook fijn. Meng de fijngehakte kruiden onder de grof gehakte eieren. Zet deze eiermimosa even opzij.

Stap 6

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, het citroensap en de graantjesmosterd. Kruid met peper en zout. Meng de krieltjes met dit yoghurtsausje.

Stap 7

Doe de krieltjesmengeling in een grote schaal. Schik er de forel in stukjes op. Schik er de aspergestukjes en aspergepunten op. Werk af met de eiermimosa.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *