Aperitiefglaasjes met forelmousse en asperges

  • Bereidingstijd
    25 Min
  • Personen
    4
  • Bekeken
    359

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af – reken zo’n 10 cm – en leg opzij. Schil de aspergepunten – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon of soep van maken.

Stap 2

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuif zout toe. Leg de asperges er onmiddellijk in – schik ze zodanig dat de aspergetopjes niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt. Zet het deksel op de pot en laat de asperges 10 minuten blancheren. Haal ze uit de pot en laat uitlekken.

Stap 3

Doe de gerookte forel samen met de zure room en de kruiden in de keukenrobot. Mix kort tot een smeuïge mousse.

Stap 4

Snijd het sneetje brood in soldaatjes. Bak de soldaatjes goudbruin in een pannetje met olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

Stap 5

Lepel de forelmousse in de glaasjes. Schik er de aspergepunten en de gebakken soldaatjes bij. Werk eventueel af met wat fijngehakte bladpeterselie.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *