Lenteminestrone met asperges en kruidencroutons

 • Bereidingstijd
  15 Min
 • Kooktijd
  40 Min
 • Personen
  4
 • Bekeken
  214

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af en leg opzij. Schil de asperges – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller. Doe de harde uiteinden en de aspergeschillen in een kookpot en bevochtig met 1,5 liter groente- of kippenbouillon. Breng aan de kook. Laat de bouillon 25 minuten trekken op een zacht vuurtje.

Stap 2

Snijd de aspergetopjes van de asperges en houd ze apart. Snijd de rest van de asperges in schijfjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in halve maantjes. Snijd de courgette in blokjes.

Stap 3

Zeef de bouillon en doe de bouillon opnieuw in de kookpot. Zet op het vuur. Voeg de stukjes wortel toe. Laat 5 minuten koken. Voeg de blokjes courgette en de schijfjes asperges toe. Voeg de erwtjes en de peultjes toe. Laat opnieuw 5 minuten koken. Voeg op het laatst de aspergetopjes toe en gaar ze zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje.

Stap 4

Maak intussen de kruidencroutons. Snijd de sneetjes brood in blokjes. Bak de croutons goudbruin in een pannetje met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

Stap 5

Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in de kommetjes. Werk af met de verse basilicumblaadjes. Serveer met de kruidencroutons.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *