Lentesalade met asperges, erwtjes, peultjes, radijsjes en kwarteleitjes

  • Bereidingstijd
    25 Min
  • Personen
    4
  • Bekeken
    206

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af – reken zo’n 10 cm – en leg opzij. Schil de aspergepunten – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon of soep van maken.

Stap 2

Blancheer de aspergepunten een 4-tal minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Blancheer de peultjes en doperwten samen in gezouten water. Koel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Stap 3

Snijd de komkommer in de lengte in repen met behulp van een dunschiller. Snijd de radijsjes in schijfjes. Halveer de kwarteleitjes.

Stap 4

Schik de salade op de borden. Schik er de komkommerrepen, schijfjes radijs, de erwtjes en peultjes en de halve kwarteleitjes bij.

Stap 5

Bereid de dressing. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, de fijngehakte bladpeterselie en kruid met peper en zout.

Stap 6

Bak de aspergepunten kort even op in een pannetje met 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie tot ze mooi goudgeel kleuren.

Stap 7

Schik de gebakken asperges op de salade en besprenkel met de dressing. Werk de salade af met de verse kruiden en kruid met peper en zout

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *