Penne met asperges en krab

 • Bereidingstijd
  25 Min
 • Kooktijd
  bouillon 30 Min
 • Personen
  4
 • Bekeken
  296

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af en bewaar ze. Schil de asperges – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller en bewaar de aspergeschillen.

Stap 2

Bereid de aspergebouillon. Doe de harde uiteinden en de aspergeschillen in een kookpot en voeg 750 ml water toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten trekken. Neem de kookpot van het vuur en giet de aspergebouillon door een zeef. Druk de aspergeschillen en -uiteinden in de zeef goed aan met een pollepel, zodat zoveel mogelijk smaken vrijkomen. Zet opzij.

Stap 3

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuif zout toe. Leg de asperges er onmiddellijk in – schik ze zodanig dat de aspergepunten niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt (of draai het vuur helemaal uit). Zet het deksel op de pot en laat de asperges zo 5 minuten zachtjes garen. Haal ze uit de pot en laat uitlekken. Hou ze apart.

Stap 4

Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet de penne af en laat uitlekken. Haal het krabvlees uit het blik en laat uitlekken.

Stap 5

Pel het lookteentje en de ui en snipper fijn. Stoof de ui- en looksnippers aan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de penne toe. Voeg de room toe. Voeg 2 pollepels van de aspergebouillon toe. Breng op smaak met het currypoeder, peper en zout. Voeg het krabvlees toe. Houd de pasta warm.

Stap 6

Snijd de asperges in twee. Snijd de onderste helften in stukjes. Houd de bovenste helften – met de aspergepunten – heel. Bak de stukjes asperges en de hele aspergepunten samen op in een pannetje met 2 eetlepels olijfolie.

Stap 7

Hak de bladpeterselie en dragon fijn. Meng de helft van de fijngehakte bladpeterselie en dragon onder de penne. Schep de penne in diepe borden en werk af met de overige helft van de fijngehakte kruiden.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *