Tempura van asperges met dragonmayonaise

 • Bereidingstijd
  15 Min
 • Kooktijd
  5 Min
 • Personen
  4
 • Bekeken
  335

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af – reken zo’n 10 cm – en leg opzij. Schil de aspergepunten – vanaf 2 cm onder het topje – met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon of soep van maken.

Stap 2

Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem. Breek in het tweede kommetje het ei en klop het los. Doe in het derde kommetje de panko. Haal de asperges één voor één achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

Stap 3

Frituur de asperges een 5-tal minuten in de friteuse of in een hoge kookpot met wat olie, tot ze mooi goudgeel zijn.

Stap 4

Bereid intussen de dragonmayonaise. Hak de dragon fijn. Meng de fijngehakte dragon onder de mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Laat de gefrituurde asperges even uitlekken op keukenpapier. Serveer de asperges met de dragonmayonaise en werk af met wat fijngehakte dragon. Tip: Je kan de asperges ook in de airfryer bereiden.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *