Asperges à la Flamande

 • Bereidingstijd
  35 Min
 • Personen
  4
 • Bekeken
  422

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af en schil de asperges vanaf 2 cm onder het kopje met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon van maken.

Stap 2

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuifje zout toe. Leg er onmiddellijk de asperges in – schik ze zodanig dat de aspergepunten niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt. Zet het deksel op de pot en laat de asperges zo 10 minuten zachtjes garen. (Je kunt het vuur ook helemaal uitzetten en de asperges in het water 10 minuten laten afkoelen).

Stap 3

Kook intussen de eitjes hard. Giet ze af en spoel ze kort onder koud water. Pel ze en hak ze fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en houd warm. Meng de fijngehakte eitjes onder de boter en meng er de helft van de fijngehakte bladpeterselie onder. Kruid de saus met peper en zout.

Stap 4

Haal de asperges uit de kookpot en laat ze even uitlekken. Schik de asperges op de borden. Lepel er wat van de saus over en werk af met de rest van de bladpeterselie.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Reacties

 • Avatar

  Jeanne Buedts

  Hallo, mag ik mijn receptje ook doormailen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *