Kruidenpuree met asperges, kabeljauw en peterseliebotersaus

  • Bereidingstijd
    40 min
  • Personen
    4
  • Bekeken
    312

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af. Plet ze tot puree, samen met de melk en de boter. Kruid met peper en zout. Hak de kruiden fijn en meng ze onder de puree. Houd warm.

Stap 2

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af – reken zo’n 10 cm - en leg opzij. Schil het onderste deel van de asperges met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later aspergesoep van maken.

Stap 3

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuifje zout toe. Leg de asperges er onmiddellijk in – schik ze zodanig dat de aspergepunten niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt. Zet het deksel op de pot en laat de asperges zo 10 minuten zachtjes garen. (Je kunt het vuur ook helemaal uitzetten en de asperges in het water 10 minuten laten afkoelen). Haal ze uit de pot, laat uitlekken en houd warm.

Stap 4

Bereid intussen de kabeljauwfilets. Kruid ze met peper en zout. Verwarm olijfolie en een koffielepel boter in een pan. Bak hierin de kabeljauwfilets aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn.

Stap 5

Voeg, als de kabeljauw gaar is, de rest van de boter in blokjes toe. Voeg ook de fijngehakte bladpeterselie toe. Laat even opschuimen.

Stap 6

Schik de kruidenpuree op het bord. Dresseer de kabeljauw en de asperges ernaast. Werk af met de peterseliebotersaus

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *