Plaattaart met asperges, radijsjes en kruidenkaas

 • Bereidingstijd
  15 min
 • Kooktijd
  20 min
 • Personen
  4
 • Bekeken
  174

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1

Maak de asperges schoon. Breek de harde uiteinden af en schil het onderste deel (vanaf 2 cm onder het kopje) van de asperges met een dunschiller. Bewaar de aspergeschillen en de uiteinden, je kan er eventueel later bouillon van maken.

Stap 2

Doe lauw water in een hoge kookpot of aspergepot. Voeg een snuifje zout toe. Leg er onmiddellijk de asperges in – schik ze zodanig dat de aspergepunten niet onder water staan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Zet, van zodra het water kookt, het vuur lager zodat het water net niet kookt. Zet het deksel op de pot en laat de asperges zo 3 minuten zachtjes garen. Haal de asperges uit de kookpot en laat ze uitlekken.

Stap 3

Verwarm de oven op 180°C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de kruidenkaas met de Griekse yoghurt. Bestrijk hiermee het bladerdeeg, maar laat de randen vrij.

Stap 4

Schik de geblancheerde asperges op de kruidenkaas, in het midden van het bladerdeeg. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in twee. Schik ze op de asperges. Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje naar het midden. Kruid met peper en zout. Bedruppel met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 5

Klop het eitje los met het scheutje melk en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg, met behulp van een borsteltje. Schuif de plaattaart in de oven en bak ze een twintigtal minuten tot ze goudbruin kleurt.

Stap 6

Hak intussen de kruiden fijn. Haal de taart uit de oven en werk ze af met de fijngesneden kruiden, de resterende olijfolie en peper en zout.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *