Toast met gegrilde asperges, tuinbonenspread en zachtgekookt eitje

  • Personen
    4
  • Bekeken
    128

Ingrediënten

Bereiding

Tips: – Dubbel doppen? Tuinbonen zitten in een grote lange peul en in een klein individueel vliesje dat we de tweede peul noemen. Enkel doppen doe je als de bonen nog rauw zijn. De tweede peul kun je voorzichtig met een mesje verwijderen nadat je de bonen even geblancheerd hebt in gezouten water. - Tuinbonen koop je zo vers in de peul. Het doppen is een behoorlijk klusje, maar als je het buiten in het zonnetje doet, is dat best ontspannend. Ik vind ze het lekkerst als ze dubbel gedopt zijn, maar voor deze spread kun je ze ook maar één keer doppen.- Je kunt ook perfect diepvriestuinbonen gebruiken, die zijn sowieso al enkel gedopt, hoef je niet te ontdooien en kun je meteen gaarkoken. - Voeg eventueel wat aspergebouillon toe aan de tuinbonenspread.

Stap 1

Kook de tuinbonen gaar in gezouten water. Houd enkele tuinbonen apart voor de afwerking en mix de rest fijn in de keukenrobot met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Maak de asperges schoon. Breek de uiteinden af – reken zo’n 10 centimeter. Schil het onderste deel (vanaf 2 cm onder het kopje) van de aspergepunten met een dunschiller. Houd de aspergeschillen en de uiteinden apart om eventueel aspergebouillon of aspergesoep van te maken.

Stap 3

Blancheer de aspergepunten kort in gezouten water. Laat ze even uitlekken en dep droog. Kruid met peper en zout en gril ze in een grillpan met wat olijfolie.

Stap 4

Bedruppel de 4 sneden volkorenbrood met een beetje olijfolie. Leg ze op een rooster en rooster ze 8 minuten op 180°C in de oven.

Stap 5

Kook de eitjes in 7 minuten zodat de dooier nog wat zacht is. Spoel ze af onder koud water en pel ze. Halveer ze. Hak de bladpeterselie fijn.

Stap 6

Besmeer de toast met de tuinbonenspread. Leg er een half eitje op en schik er 2 gegrilde aspergepunten op. Werk af met de roze peperkorrels, fijngehakte peterselie en enkele druppels olijfolie.

Manon

Hey ik ben Manon, enthousiaste eter, freelance culinair journalist en foodstyliste. Ik kook graag met producten van Belgische bodem en ben dan ook supertrots dat ik receptjes mocht maken met de verse asperges van Aspergehoeve Lavrijsen. Ik toon je graag de veelzijdigheid van dit witte goud. Laat het smaken!

Andere recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *